Trädgårdsträff

En grupp trädgårdsnördar träffades i söndags den 17 /2 i Hököns skola. Hököns Intresseförening har startat en ny aktivitetsgrupp med temat Trädgård och nu bjöds alla trädgårdsintresserade in till ett första gemensamt möte.

Syftet med just den här träffen var ”att dela kunskaper med varandra”. Kring bordet fanns trädgårdsmänniskor med vitt skilda intressen och alla delade generöst med sig av erfarenheter från frösådder och sina egna odlingar. Många intressanta ämnen kom upp, exempelvis: hur man startar en täckodling, effektiva medel mot rådjurens härjningar i krokusrabatterna, erfarenheter från anläggning av en ny trädgård och hur man odlar tomater i blåa IKEA-kassar. Ett annat mycket speciellt ämne var hur man odlar anemoner i den egna trädgården. Vi fick också höra om den mycket sällsynta stenfrukten Tirsen, om Fjärkullarosen och om Brandrosen från Loshultsbranden 1921.

Efter fikat plockade deltagarna fram de fröer, pelargonsticklingar och andra krukväxter som man haft med sig och som såldes eller delades ut till intresserade. Och så blev det förstås massor med trädgårdsprat.

Tanken är att en ny träff ska arrangeras i maj månad. Har du då överskott av egna frösådder och plantor, är du välkommen att byta/sälja. Eller kanske fynda plantor hos någon annan trädgårdsnörd.