Boken om Hököns skola

NY HÖKÖNSBOK FIRADES MED POMMAC OCH JORDGUBBAR

Boken om Barnen i Hököns skola är en vacker, inbunden presentbok med hårda pärmar, om totalt 208 sidor.

Priset är 220 kr.
Om du vill att vi skickar boken tillkommer frakt.

Om du vill beställa boken kan du kontakta oss via mail på: hokon@hokon.se eller via telefon/sms till Solveig 070 – 950 25 58 eller Ewa 073 – 346 95 24

bok1

Den 3 juni firade Hököns Intresseförening att den nya boken om Barnen i Hököns skola nu var klar. I samlad trupp åkte en delegation för Hököns Intresseförening ned till tryckeriet Litografen i Vinslöv och hämtade hem de nytryckta böckerna med egna bilar.

bok2 bok3

bok4

I Hököns skola väntade sedan alla som deltagit i arbetet med boken. Man skålade för den nya boken i Pommac och festade sedan på jordgubbar och glass.

bok5

Under två år har en arbetsgrupp inom Hököns Intresseförening arbetat med att dokumentera verksamheten i Hököns skola, åren mellan 1921-73. Boken skildrar hur det var att gå i skolan under 1900-talet, en tid som på många sätt skiljer sig från dagens skola. Skolagan, vedkaminen och psalmläxorna ligger bara några generationer bort, men är en okänd värld för många av dagens barn.

skolboken

Boken består av två avsnitt. I första avsnittet berättar elever från flera olika generationer sina egna personliga minnen från skoltiden i Hökön. I avsnitt två redovisas listor med samtliga skolklasser som gått i Hököns skola under de 52 år som skolan var verksam. Klasslistorna innehåller både barnens och föräldrarnas namn, liksom deras hemvist. Dessutom finns inte mindre än 85 skolkort med i boken, det äldsta från år 1923. Här nedan ser du skolklasser från 1932-33, 1952-53 och 1959-60. I boken om Hököns skola finner du namnen på barnen på de här korten.

bok6 bok7 bok8
Arbetsgruppen har identifierat de flesta barnen på skolkorten och genom ett nummersystem kopplat samman barnen på korten med namnen i respektive klasslista. Boken blir därmed också en skattkista för alla släktforskare.
Hököns Intresseförening

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *