Teatersuccé i Hökön!

Teaterföreningen i Osby tillsammans med Hököns Intresseförening arrangerade i fredags den 27 sept. en teaterföreställning i Hököns skola. Panikteatern från Uppsala hade engagerats och de spelade pjäsen Tid för Avgång av irländaren Brian Phelan.

Det blev en fullsatt, festlig och fantastisk upplevelse för de runt 50 besökarna, som bänkat sig i teatersalongen.  Den stora salen i Hököns skola hade nämligen på ett genialt sätt byggts om till teaterscen med belysning och kulisser, samt med sittplatser i tre läktarrader.

De tre skådespelarna Maud Nyberg, Ronald Brandel och PA Strand lyckades mycket snabbt att ta med åskådarna till en liten nedlagd järnvägsstation, där två avdankade järnvägstjänstemän håller sig kvar utan några egentliga arbetsuppgifter. När pjäsen börjar återstår bara en kort tid innan de skulle nå målet med livet, dvs sin pensionsdag. Men så dyker en kvinnlig praktikant upp och inget blir sig mera likt i Scotby järnvägsstation.

De mycket duktiga skådespelarna lyckades skickligt att visa upp hur långt vi människor är beredda att gå för att komma över pengar eller makt över andra. En komisk inledning med stationsföreståndaren och hans assistent som skjuter kaniner och dricker te för att få dagen att gå, slutar med svek och ond bråd död. Vi åhörare fick ta del av en pjäs som började med komik och många skratt, men som också gav oss en del att fundera över när vi traskade hemåt på kvällen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *